• +020 – 260 11 71
  • info@fairwater.org

FairWater vervangt kapotte pompen

Afrika heeft een “kapotte pompen probleem”

Afrika staat vol met “Plof-Pompen” die meest van de tijd geen water geven. Dat is niet “Fair”. Daarom is het zo belangrijk dat er nu duurzame waterpompen komen in Afrika. Pompen die wèl blijven werken, waardoor de mensen het hele jaar door water hebben en niet teveel geld kwijt zijn aan onderhoud. Die “goede” pomp is er nu, samen met Oxfam heeft FairWater de beste waterpomp voor Afrika ontwikkeld, de FairWater BluePump.

Onze missie is om overal in Afrika deze roestende “Plof-Pompen” te laten vervangen door de duurzame BluePump. Pas dan hebben de mensen daar elke dag duurzaam en “Fair” water. Daarvoor hebben we Uw steun nodig, samen kunnen we in Afrika echt het verschil maken.

Onze resultaten tot nu toe
In totaal zijn er nu al ruim 1.200 BluePumps door ons en onze lokale partners (o.a. Oxfam, Unicef, Action Aid, Red Cross, IRD, ASAP, GRA, Samatarian Purse, World Vision, etc.) geplaatst in Afrika, waardoor nu ruim 500.000 mensen elke dag weer schoon water hebben, zonder zich zorgen te maken of hun pomp het de volgende dag nog wel doet. Met dit resultaat zijn we in feite de meeste succesvole Nederlandse water NGO in Nederland. Klik hier om te zien hoe een BluePump werkt.

De FairWater (klik hier) benadering is simpel: Wij sturen geen geld, maar Uw donatie wordt 100% gebruikt om duurzame waterpompen (de BluePump) naar Afrika te sturen, waarmee kapotte pompen vervangen worden.  Zo simpel is het gewoon.GW 1200 rehab

De nieuwe BluePump wordt over de rest van de oude “Plof-Pomp” heen geinstaleerd (Klik hier)

Wat kunt U doen?
Als dit U aanspreekt, kunt U ook via FairWater een bijdrage geven om zo’n duurzame pomp sponsoren. Omdat we 100% transparant zijn, staan al onze gesponsorde BluePumps met foto en GPS locatie op onze project website (klik hier).

Géén “strijkstokken”
FairWater zelf is niet afhankelijk van donaties, dus 100% van elke donatie gaat naar direct naar BluePumps voor onze partners (o.a. naar Oxfam (Klik hier) projecten). Dus geen “strijkstokken”, maar effectieve hulp.

GW 1200 bantandeng met satelite met foto 2000 selction

Google Map: Met lokatie en foto van gesponsorde BluePumps.

GW bantandeng 3

Inzoomen op uw de nieuwe BluePump: 100% transparant.

Waarom BluePumps?
Omdat onafhankelijke evaluaties hebben aangetoond dat de mensen in Afrika met de betrouwbare BluePump voor minder geld méér water krijgen. Daarom werkt ook Oxfam, (klik hier) graag met de BluePump.

GW 1200 Oxfam Kenya BluePump

Spreekt dit u aan? Doe mee, maak het verschil en doneer voor een BluePump!  (klik hier

GW 1200 De duurzame BluePump naast een kapotte plof-pomp

Met een betrouwbare BluePump hebben de mensen in Afrika weer 24/7 water!

Doe mee! Wordt vrienden-lid van FairWater op Facebook,
dat kost u  niets en
blijft u op de hoogte van onze activiteiten.

Voor elke “like” op onze Facebook pagina
geeft de firma Boode (klik hier) die de BluePump levert
een Euro aan FairWater voor Oxfam.

Shoppen op het internet, en daarbij gratis doneren?

Probeer het eens vrijblijvend uit !

 

“Gewoon” doneren kan natuurlijk ook
dat hoeft niet nu meteen.
De volgende keer dat u wat wil geven voor Afrika
Kan dat gewoon via een bankoverschrijving
Alvast bedankt!

Stichting FairWater
IBAN NL57 ABNA 0620 4048 41
BIC: ABNANL2A
ABN AMRO BANK

.