• +020 – 260 11 71
  • info@fairwater.org

Vertrouwen en Resultaat

Waar gaat het om?
FairWater Foundation (klik hier) wil dat het vertrouwen in OntwikkelingsHulp weer terug komt. Als je wat rondvraagt merk je dat 3 van 4 mensen niet meer geeft vanwege wantrouwen. Men wìl wel, maar ziet het niet zitten. Dat willen wij veranderen met een meer transparante aanpak en bewezen resultaten.

Bovendien geeft de “Hulp-Industie” een totaal verkeerd beeld van Afrika, als een continent met alleen maar “zielige” mensen die uw hulp nodig hebben. Zie bijvoorbeeld de vele reacties op het internet als onze overheid weer vele miljoenen naar Afrika wil sturen, klik hier.

Geld sturen heeft ook geen zin, en bevorderd corruptie, onredelijk hoge NGO salarissen, geldverspilling en afhankelijkheid van hulp-gelden. We zien wel foto’s van problemen, zielige kindjes die modderwater drinken, maar niet van oplossingen die blijven werken. Wat gebeurt er nu echt met de vele miljoenen die naar Afrika gaan? Waar is men mee bezig, heeft het nog zin?

Bijvoorbeeld: Afrika staat vol met kapotte water pompen. Een duidelijk bewijs dat geld sturen niet werkt. Wat gaat er fout, en kan het beter? Wij zeggen:  STOP-de-Verspilling! (klik hier). 

Iedereen profiteert, behalve de mensen voor wie het bedoeld was…

Hoe kan het beter?
De FairWater benadering is simpel: Stuur geen geld, maar duurzame Nederlandse waterpompen. Als je geld stuurt, wil iedereen mee profiteren. Maar als je pompen stuurt, heeft alleen het dorp er wat aan. Zo simpel is het gewoon; effectieve hulp, op die manier werkt het wel.

Wat kunt u doen?
Hoort zegt het voort, dat in de eerste plaats. Er moet een bewustwording komen zodat we geen geld meer sturen naar Afrika, dat werkt niet (klik hier). Wat dan wel? Zoals gezegd, stuur liever Nederlandse kwaliteit, solide waterpompen, gemaakt door ons eigen MKB.

Met uw steun doen wij dat al vele jaren. Wij sturen BluePumps (klik hier voor meer info) naar onze partners in Afrika. Efficient en snel, binnen een dag geïnstalleerd. Eenvoudige en transparant. Zonder strijkstokken. Zonder corruptie.

Help ook mee met het vervangen van kapotte pompen door BluePumps; op onze Google Map kan je precies zien waar jouw BluePump staat. Transparant en duurzame hulp kan dus wel, via de private sector.

100% transparantie, dat is ons heldere antwoord op de vele (terechte) kritiek op Ontwikkelings-Hulp. Wij hebben zo al meer dan 80 kapotte pompen hebben vervangen. zie onze project website WatSan.org (klik hier).

Steeds meer mensen en bedrijven (o.a. Sanex)  sponsorden daarom via FairWater, dan weet je tenminste dat elke cent wordt gebruikt voor het goede doel.

Géén overhead
100% van elke donatie gaat naar direct naar BluePumps voor onze partners (o.a. naar Oxfam projecten). Dat maakt onze aanpak ook extra transparant en effectief.

GW 1200 bantandeng met satelite met foto 2000 selction

Google Map: Met lokatie en foto van gesponsorde BluePumps.

GW bantandeng 3

Inzoomen op uw eigen BluePump: 100% transparant.

Waarom BluePumps? Omdat onafhankelijke evaluaties hebben aangetoond dat de betrouwbare BluePump de beste waterpomp voor Afrika is. Daarom werkt ook Oxfam, (klik hier) graag met de BluePump.

GW 1200 Oxfam Kenya BluePump

Spreekt dit u aan? Doe mee en maak het verschil: Sponsor meer BluePumps voor Oxfam!  (klik hier

GW 1200 bluebottles tanzania

Bottles & Pumps: Bij elke BluePump ook gratis waterflesjes van Join-the-Pipe.org

GW 1200 pumps & bottles

Bottles & Pumps: Elke dag samen je eigen flesje bijvullen bij de BluePump.

GW bluebottles gambia-1200

Bottles & Pumps: Dan weet je zeker dat je donatie goed besteed wordt.

GW 1200 rehab

Vervangen van de oude “Plof-Pomp” door de duurzame BluePump.

GW 1200 De duurzame BluePump naast een kapotte plof-pomp

De mensen in Afrika hebben liever een betrouwbare BluePump.

Doe mee! Wordt vrienden-lid van FairWater op Facebook,
dat kost u  niets en
blijft u op de hoogte van onze activiteiten.

Of klik hier om gratis te doneren!

Voor elke “like” op onze Facebook pagina
geeft de firma Boode (klik hier) die de BluePump levert
een Euro aan FairWater voor Oxfam.

Zelf wat doneren kan natuurlijk ook
dat hoeft niet nu meteen.
De volgende keer dat u wat wil geven voor Afrika
kom dan weer even terug op GeefWater.nl
Alvast bedankt!
(klik hier om te doneren)

donate images

.